Cloud Nine - Jervis Bay

Cloud Nine

Jervis Bay

The clients were excited to secure the purchase of the property which was within a location they had always desired.

The long-term vision is to construct a new family home, but in the meantime this project was to carry out alterations and additions to the existing small dwelling on the property, including the construction of a first floor over the existing building footprint.

The brief was to create a 3 x bedroom / 2 x bathroom dwelling suitable to offer for short term holiday accommodation which would take advantage of the expansive views across Jervis Bay, but at the same time be kept at a conservative overall height so that the future dwelling to be constructed would also be privileged to the same views.

Upon completion of the future family home, the existing dwelling would likely be maintained as visitor accommodation, converted to a secondary dwelling or even become part of the greater family home.

The budget for this initial project was nominated at $150 - $200K.

Renovated house design
Renovated house design
Renovated house design
Renovated house design

Our inspiration for this villa was through our love for eco finishing’s and environmental materials, and not the mention the love for the colour black and grey.

Renovated house design
Renovated house design
Renovated house design
Renovated house design

Client Testimonial

Cloud nine is located within 500m from the famous Blenheim and Nelsons beach and within 1km to many other breathtaking beaches that Jervis Bay has to offer.

We have both grown up in Jervis Bay and have always LOVED what this beautiful area and it owns a piece of our heart.We have always dreamt of owning a home with a view and when we purchased our own slice of heaven at the highest point of Vincentia NSW, we planned to renovate the cottage style home which was original built in 1990 into something so incredible to suit the environment.

This coastal villa was designed using unique architectural materials like charred timber, smart glass for windows finishing’s/louvres, concrete render, polished concrete flooring throughout, wall panelling, floor to ceiling slate wall tiles in bathroom, brushed brass tap ware giving you an ultimate luxe feeling.

Nest Residential Design was an absolute dream to deal with, they guided us and made all our visions come to life. This was our first owner builder project, (as previously we always use project home companies) and we are over the moon with how much support, ideas and knowledge they provided us with from start to finish. We are Looking forward to working with you all again for bigger future projects.

Jessica & Steve Cantarakis